среда, 23 апреля 2014 г.

Весь життєвий досвід має своє місце в житті


Малий українець у великій Італії, прожив не малу частину свого життя наповнюючись постійним досвідом.
Це Іван Романів якому зараз 22 роки, він знаходиться в місті Буча Київської області і вчиться на журналіста в Українському  гуманітарному інституті .
Все почалось з 9-ти років коли його матір вирішила переселитись в Італію. Коли вона вже знаходилась там подумала «чому б не забрати мого сина вчитись сюди?!» 
Приїхавши в Італію малий Іван дивився на все те, що його оточувало з великим інтересом; інша земля, інша культура, інша мова, та інше.
Це все як було цікаво так і було дуже важко до пристосування.
Перейшовши відразу в 4 клас, і приєднавшись до інших малих школярів, діти проявляли до нього велику симпатію, і також ставились з великим інтересом, як до чогось нового.
Івану на початку було  тяжко спілкуватися, згідно з тим що італійська зовсім не подібна до української, але завдяки вчителям і легко сприймальної голови дитини йому вдавалося вивчати мову за допомогою малюнків і також за допомогою його матері.
Перша робота
Сприйнявши мову дуже скоро і адаптувавшись до середовища яке його оточувало в Італії, хлопчик з нетерпінням хотів піти кудись працювати, і коли йому виповнилось вже десять, він влаштувався в одному невеликому фотоательє, де він був помічником фотографа і виїжджав з ним на всякі події та різні запрошення. Це була перша його робота з тижневою оплатою, з якою хлопчик відчував себе щасливим і задоволеним.
Від фотоательє до пі церії
Коли Івану настало 13 він продовжував успішно навчатися, і влаштувався на нову роботу, в «піцерію». Початкова його робота була офіціантом, це включало в себе брати закази і приносити страви.
Пропрацювавши майже рік офіціантом начальник піцерії який виконував прямий процес виготовлення піци захотів взяти хлопця до себе як персональним помічником і почав йому пояснювати весь секрет приготування. Після сприйняття процесу Іван став його помічником по виготовленні піци аж до 17 років.
Від 18-ти і дальше…
Вісімнадцять років доганяють Івана, піца хлопцю вже трохи надоїла  і улаштувався він працювати в компанії по виробництву так званого сиру «моцарелла» де він відпрацював майже рік.
Менша школа  закінчилась  приходиться Івану поступати в Інститут, але з вибором професії в хлопця були проблеми. Перша його професія була «shef power» яку він вибрав в результаті свого минулого досвіду, але він провчився там тільки рік. Вирішив поступити в інший інститут, яким виявився інженерний, де також провчився тільки рік і отримав премію за найкращого учня з потоку. Після інженерного Іван все ж таки зробив свій остаточний вибір і вибрав «Агрономічний інститут» який він протягом чотирьох  років успішно завершив з оцінкою 80/100. В період навчального процесу в інституті Іван поміняв, ще дуже багато робіт як журнальний кур’єр, менеджер по торгівлі,  coll center, та інше. І також отримав різні атестати як по виробництву піци, оператор комп’ютера, trinity 3 і 5 рівня та інші. Ці всі атестати і дипломи Іван, ще зберігає по сьогоднішній день у своїй зеленій папочці і продовжує заповнювати її разом зі своїм досвідом, ще по сьогоднішній день зовсім з різнобічною  професію як журналіст сподіваючись, що вона також дасть йому гарні результати і перспективи у своєму житті.
Каже Іван:
-мене завжди питають і будуть питати  чому так
? Чому не одна професія? Чому такі різнобічні вибори? Моя відповідь не проста. Все почалось з одного серіалу  який я дуже любив в дитинстві. Він заключався  в одному чоловіку який мав доступ до любої роботи, він працював по виклику або де хотів. Може це і навіть не можливо, ну в мене є така мрія з самого дитинства.         


6 комментариев:

  1. Цікавий матеріал. Дізналася багато нового про тебе. Дійсно, за жанром це портрет. Інформація подана чітко, читається легко. Однак варто виправляти мовні помилки.

    ОтветитьУдалить
  2. Ой , Ванька цікава історія твого життя, так це портрет. Але помилочки є , я згодна з Інною, а сам матеріал дуже хороший!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Надзвичайно цікавий матеріал, читається легко та не вимушено)Не виникає сумнівів, що це портрет! Трохи засмучаю наявність помилок, але вони жодним чином не впливають на доцільність та яскравість даного матеріалу.

    ОтветитьУдалить
  4. Дякую за поради)).. А з помилками треба справлятись((

    ОтветитьУдалить
  5. В материале есть признаки жанра "Портрет". Но журналист должен уметь собирать информацию и писать не только о том, что давно знает, но и о том, чего (и кого) не знал до сих пор.

    ОтветитьУдалить
  6. Дякуєм Вам за пораду Надія Володимирівна!!!

    ОтветитьУдалить